ZZP’er worden?

Hoe word ik ZZP’er?

De meest gestelde vraag: Hoe word ik ZZP’er. Om ZZP’er te worden is geen gebruiksaanwijzing beschikbaar, maar hier vindt u informatie en advies. ZZP’ers bestaan niet. Het is een bedenksel van de belastingdienst. Althans niet voor de wet. ZZP staat voor Zelfstandig Zonder Personeel, in feite betekent het dat iemand die ZZP’er wordt gewoon als privé persoon een bedrijf start en ondernemer wordt.

Het begint met een plan

U kunt natuurlijk gewoon starten, maar met het maken van een plan staat u een stuk sterker. U kunt een uitgebreid ondernemingsplan maken of een berekening op de achterkant van een sigarendoos, maar het feit dat u bedenkt wat er allemaal moet en kan gebeuren is het belangrijkste. Ondernemen houdt nu eenmaal risico in. U doet zaken “voor eigen rekening en risico”, geen opdrachten betekent geen inkomen. U moet winst maken anders heeft u geen inkomen. Maak een inventarisatie van uw sterke punten, zwakke punten, een lijst van benodigdheden zoals gereedschap, auto, kapitaal, automatisering, financiering etc. Kijk welk inkomen u beslist nodig heeft, kijk of er vraag is naar uw product of dienst, kijk wat er betaald wordt in de branche. (Prijzen & Tarievengids)

U kunt ook bij de Kamer van Koophandel informeren. Wij hebben alle beschikbare informatie gebundeld in de ZZP Gids. Hierin vindt u alle informatie die u nodig heeft. Ondernemingsplannen vindt u ook op deze site, we verzamelden een aantal handige exemplaren voor diverse beroepen en bedrijven.