Veelbelovende eerste pagina’s 2.0

Veelbelovende eerste pagina’s, de nieuwe bestsellers

Een boek schrijven. Dat is voor sommigen een droom, anderen begonnen er mee en sommigen maakten het af. Tussen al die boeken, van half afgemaakt tot volledig uitgeschreven, zit misschien wel een bestseller. We zullen het nooit weten.

Of toch wel?

Hoe herken je een goed boek? … Juist je leest de eerste pagina en de samenvatting op de achterflap. Dan weet je het wel.

Een goed boek ontdekken is dus niet zo moeilijk. En dat is precies wat we doen bij veelbelovende paginas 2.0. Ooit bedacht en uitgevoerd als grap. En de winnaar van de eerste editie heeft nog steeds een stapel van zijn eigen boeken die hij als prijs won.

Ook ditmaal mag iedereen meedoen die ooit een boek schreef of daaraan begon. Alle eerste pagina’s worden gebundeld in één boek. Daarin staan de honderd beste eerste pagina’s. De lezers en een jury bepalen de winnaars in de verschillende categorieën. De winnaar krijgt een auteurscontract, begeleiding en een agent. Daarnaast worden de winnende boeken natuurlijk uitgegeven. (Wees dus gewaarschuwd, alleen een eerste pagina insturen kan het risico met zich meedragen dat je een heel boek moet afmaken.)

Wie mag meedoen?

Iedereen die kan schrijven.

Wat moet u insturen?

Een bestand, met de eerste pagina van het boek, een beschrijving van de inhoud van het boek en enige informatie over de auteur. En een korte uitleg waarom de auteur dit boek schreef).

Hoe zit het met auteursrecht?

Iedereen die schrijft heeft het persoonlijkheidsrecht op zijn of haar schrijfsels. Deelnemers geven de organisatie het recht om de eerste pagina en de begeleidende teksten te publiceren.

Waarom meedoen?

Voor de eer, om uw boek onder de aandacht te brengen, om bestseller auteur te worden. Kortom dat mag u zelf weten.

Wat voor genres kunt u insturen.

Alle genres en onderwerpen zijn mogelijk, van thrillers, science fiction, romans, literaire werken, biografieen, autobiografieën, esoterische boeken, technische boeken, fictie, non-fictie, proza, en gazomaardoor.