ONTVANG GRATIS VERZENDING BIJ AANKOOP VAN EEN CADEAUBOEK

Klanten en leveranciers financieren een bedrijf

Klanten en Leveranciers Financieren een Bedrijf Blog
Leveranciers

In veel gevallen betalen leveranciers mee aan uw bedrijf, je betaalt jouw rekeningen gewoon niet direct maar pas na 14 dagen of 30 dagen. Er is grote kans dat jouw eigen klanten dat ook doen, je financiert je klanten dan met behulp van uw eigen leveranciers.

Klanten

Het klinkt vreemd maar in sommige gevallen kunnen klanten jouw bedrijfsplannen steunen: ze doen een aanbetaling of ze zijn abonnee. Vooral in risicovolle markten vindt levering van goederen of diensten pas plaats na betaling. Het voordeel voor het bedrijf is dat er niets gefinancierd hoeft te worden. Een nadeel kan zijn dat jouw klanten geen zin hebben om te voor iets te betalen dat ze pas later ontvangen. Het hangt van de markt en de dienst of product af of klanten dit accepteren.

Abonneesysteem

Een andere vorm van voorfinanciering door klanten is het abonneesysteem. Abonnees betalen een bepaald bedrag en ontvangen daarvoor regelmatig jouw producten of diensten. Een voordeel van een abonneesysteem is dat het je klanten ook bindt. Voor de cashflow is het handig om het abonnement voor elke abonnee in te laten gaan op het moment dat hij zich aanmeldt. Als je eenmaal per jaar jouw abonnementsgeld int, dan heb je op dat moment heel veel geld op de bank staan en elf maanden later bijna niets meer.

Voordelen abonneesysteem: binding van klanten, bij juiste abonnementsvorm ook regelmatige cashflow.

Voordelen vooruitbetaling: je hoeft niets voor te financieren en je bent zeker van betaling.

Nadelen: abonneesysteem: veel klanten willen zich niet binden, een abonnementensysteem kan een drempel voor uw klanten zijn.

Nadelen vooruitbetaling: vooruitbetaling betekent vaak vertraging. Het duurt bij de meeste betalingen immers even voordat de betaling binnen is. Veel klanten willen snelle levering. Vooruitbetaling staat dat soms in de weg.

Vergroot je kans als ondernemer

┬ę 2023 Alle rechten voorbehouden

Hulp nodig?