Het Beste Boekhoudpakket Blog

De redactie heeft ervaring met diverse boekhoudpakketten. We hebben een favoriet maar omdat er zoveel keuze is hebben we een handige keuzewijzer. Wat in elk geval duidelijk is is dat de prijs weinig zegt over de kwaliteit. De goedkopere pakketten doen hun best om zoveel mogelijk klanten te krijgen en bieden daardoor vaak veel waar voor het geld.

En laat je niet misleiden door marketingacties en naambekendheid. Sommige bedrijven stoppen meer geld in marketing dan in productontwikkeling. En we weten toevallig ook dat sommige pakketten die zich op zzp’ers richten ook gebruikt worden door grote bedrijven.

Waar moet je dan op letten?

  • Prijs – De meeste pakketten hebben maandabonnementen, dus die prijs betaal je jarenlang. Een verschil van 10 euro per maand komt neer op 600 euro na vijf jaar;
  • Uitbreidbaarheid – Nu is jouw administratie nog eenvoudig, maar als je ook een webshop wilt of je krijgt een kassaterminal, of je krijgt meer vestigingen, dan is een pakket dat daarop is voorbereid erg handig;
  • Gebruiksgemak – Dat is een lastige, maar hoe eenvoudiger de invoer, hoe beter de administratie wordt bijgehouden;
  • Helpdesk – Een helpdesk die vlot antwoord geeft is onmisbaar.

Onze twee favoriete pakketten zijn E-Boekhouden en Snelstart. Maar ook Jortt is goed, Visma en nog heel veel andere pakketten. De keuze is aan jou. 

Hieronder zie je een keuzewijzer dat leidt naar een handig overzicht.

Klik hier voor de keuzewijzer