Het beste boekhoudpakket

De redactie heeft ervaring met diverse boekhoudpakketten. We hebben een favoriet maar omdat er zoveel keuze is hebben we een handige keuzewijzer. Wat in elk geval duidelijk is is dat de prijs weinig zegt over de kwaliteit. De goedkopere pakketten doen hun best om zoveel mogelijk klanten te krijgen en bieden daardoor vaak veel waar voor het geld.

En laat u niet misleiden door marketingacties en naambekendheid. Sommige bedrijven stoppen meer geld in marketing dan in productontwikkeling. En we weten toevallig ook dat sommige pakketten die zich op zzp’ers richten ook gebruikt worden door grote bedrijven.

Waar moet u dan op letten?

  • Prijs. De meeste pakketten hebben maandabonnementen, dus die prijs betaalt u jarenlang. Een verschil van 10 euro per maand komt neer op 600 euro na vijf jaar.
  • Uitbreidbaarheid. Nu is uw administratie nog eenvoudig, maar als u ook een webshop wilt of u krijgt een kassaterminal, of u krijgt meer vestigingen, dan is een pkket dat daarop is voorbereid erg handig.
  • Gebruiksgemak. Dat is een lastige, maar hoe eenvoudiger de invoer, hoe beter de administratie wordt bijgehouden.
  • Helpdesk. Een helpdesk die vlot antwoord geeft is onmisbaar.

Onze twee favoriete pakketten zijn E-Boekhouden en Snelstart. En hoewel we fan zijn van Max Verstappen, is het pakket dat op zijn auto staat het pakket waar we de meeste kosten aan hadden en ook de grootste problemen.

Klik hier voor de keuzewijzer