Help elkaar

https://www.facebook.com/groups/join2

Geïnspireerd door de oproep van Premier Rutte in zijn toespraak op landelijke televisie vond ik dat het tijd was voor actie! Aan de ene kant zijn er talloze ondernemers die niet weten hoe ze de huidige crisis financieel moeten doorkomen, aan de andere kant zijn er ook bedrijven die een businessmodel hebben wat minder vatbaar is voor deze crisis. Daarom vind ik het niet meer dan logisch dat bedrijven die het wel kunnen dragen, de ondernemers gaan helpen die dat niet kunnen.

Het gaat niet om donaties, maar op allerlei manieren kunnen ondernemers door deze moeilijke tijd geholpen worden. Ikzelf heb met mijn bedrijf al een aantal ondernemers geholpen. Zo hebben we bijvoorbeeld voor al het personeel, dat sinds maandag thuiswerkt, een bloemetje besteld bij verschillende lokale bloemisten. Ook is er een renteloze lening aangeboden aan een koffiebar in Breda. Deze lening heeft een looptijd die haalbaar is, en de terugbetaling vangt pas aan zodra de koffiebar weer open kan. Het kerstdiner voor ons bedrijf is al besteld, zodat de lokale zzp’er die de catering verzorgd alvast een aanbetalingsfactuur kan sturen. En we hebben een lokaal restaurant geholpen met een lening, waarvan we de rente die uitbetaald wordt in dinercheques uit gaan delen onder zorgpersoneel.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er zijn nog veel meer ideeën te bedenken om ondernemers in deze moeilijke tijd te steunen. In de Facebookgroep #Join2help roep ik ondernemers en zzp’ers op om te joinen! Heb jij als ondernemer of zzp’er hulp nodig, of kun jij juist een steentje bijdragen? Word dan lid van de groep: https://www.facebook.com/groups/join2 en doe je oproep!

Ik hoop dat andere ondernemers mijn voorbeeld volgen, zodat iedereen in deze bizarre tijd wordt geholpen. Samen staan we sterker! #Join2help.

Wij zouden het zeer op prijs stellen als je het ook op social media wil delen. https://www.facebook.com/groups/join2

Met vriendelijke groet,

Ronald Kas
SkillSource BV

Reacties zijn gesloten.