Bespaar veel geld op vaste kosten

Een autoverzekering die al jaren automatisch loopt en waar je geen omkijken naar hebt. Totdat je eens kijkt of de premie dieal die tijd automatisch wordt afgeschreven wel écht zo laag is als je denkt. Mij scheelde overstappen van mijn oude vertrouwde premie-inner naar een nieuwe verzekeraar meer dan de helft aan premie!

Hetzelfde gold voor de bank. Ik startte ooit een Ideal-abonnement voor een webshop. Toen ik een nieuwe website kreeg stapte ik ook over naar een betaalprovider. Deze rekenen (net als de bank) transactiekosten maar (in tegenstelling tot de bank) géén abonnementskosten. Toen ik de bank belde om het Ideal abonnement af te zeggen probeerde de bankemployee me eerst nog een abonnement te verkopen dat de helft minder kostte. ‘U heeft de dure versie maar we hebben al een paar jaar ook een versie die slechts de helft kost. In dit geval 10 euro per maand in plaats van 20 euro per maand.’ Ik vertelde de man vriendelijk dat de bank me dat eerder had mogen aangeven en  dat ik nu een beter alternatief had. En dat bespaart me 240 euro per jaar.

Toen ging keek ik ook eens naar de kostenfactuur van deze bank die ik elk kwartaal ontvang. Daaruit blijkt dat ik bijna 36 euro per maand betaalde aan bankkosten, pasje, rekeninginformatie en allerlei andere basale bankzaken. 36 euro per maand is ruim 432 euro per jaar. Daar bespaar ik nu op doordat ik ben overgestapt naar een nieuwe bank. Die nieuwe bank kost me 60 euro per jaar.

Ik vrees dat de CEO van mijn voormalige bank wéér geen 50% loonsverhoging zal krijgen als meer mensen dit doen.

Reacties zijn gesloten.